Vad gör en coach?

Vad gör en coach? Vad är ens en karriärcoach? Varför ska jag anlita dig?

Det här är vanliga frågor jag får och här kommer du få klarhet i vad detta innebär och vad du kan få ut av att anlita en coach.

Gör en kostnadsfri minicoaching själv för att få en liten känsla av hur skriftlig coaching går till – Minicoaching

Coacher finns inom en mängd olika områden: karriärcoach, livscoach, gravidcoach, ledarskapscoach, träningscoach o.s.v. Det finns alltså en coach för nästan varje del av livet! Härligt va? 😊

En coach är en person som hjälper en individ eller grupp att själv finna svaren. För det finns faktiskt ingen annan än Du själv som vet vad just Du vill ha och behöver. Nu kanske du tänker ”men jag vet ju inte vad jag vill och behöver” eller ”jag vet på ett ungefär vad jag vill men jag vet inte hur eller vart jag ska börja”. Nä, just det. Men det är precis det en coach hjälper dig att få fram genom olika frågeställningar. Hela processen gör att du en gång för alla får tänka till, känna efter och utforma en plan för att ta dig framåt i processen och fram till ditt mål.

Coachen utgår från klienten och det är klienten som styr agendan – alltså vad coachingen ska handla om. För att hjälpa klienten framåt ställer coachen frågor som gör att klienten får tänka till, bli medveten, blir motiverad, få insikter och blir stärkt i förmågan att göra en aktiv handling. För det är de aktiva handlingarna som tar dig framåt.

Jag som karriärcoach arbetar med klienter som har utmaningar inom karriär- och arbetsliv. Det kan vara allt från att man inte vet vad man vill jobba med, man vill byta jobb men vågar inte, man vill byta yrke helt men vet inte hur eller så har man tappat arbetslusten och vill hitta tillbaka till det. Det är det vanligaste som jag hjälper klienter med.

Efter coachingprocessen är det många som inser hur nyttigt det har varit för dem att genomgå en coachingprocess. De får en ”aha-upplevelse” och blir stärkt med ny energi. Det beskriver att det inte hade klarat det själv. Och många gånger fastnar vi i vårat eget tänk och bli kvar där. Därför kan det vara en god idé att investera i en coach.

För du kan ta dig vart du vill i livet! Jag har ju gjort det utan att ha några speciella talanger, pengar, kontakter eller tur – jag har haft en dröm och vision om hur jag vill leva mitt liv och därefter gjort en plan och satt mål. Nu är jag precis där jag vill vara! Det kan du också – jag lovar! 😊

Istället för samtalscoaching så coachar jag via skrift. Den skriftliga coachingen har fler fördelar och ger faktiskt mer än samtalscoaching. Mer om det i nästa inlägg.

 

Gör en kostnadsfri minicoaching själv för att få en liten känsla av hur skriftlig coaching går till – Minicoaching

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *