Varför skriftlig coaching är bättre än 1:1 samtal

Vi ska titta på varför skriftlig coaching faktiskt ger dig mer värde än samtalscoaching.

Den skriftliga coachingen är lite mer okänd men den håller på att bli allt större och populärare. Fler och fler upptäcker fördelarna med den skriftliga varianten och det är helt fantastiskt hur det växer!

Samtalscoaching

 • Du behöver boka tid.
 • Du behöver vara på en specifik plats.
 • Du har begränsad tid för samtalets längd och du kanske inte får ut så mycket som du skulle vilja.
 • Det kan vara stressande att ha någon som sitter och iakttar dig medan du funderar på dina svar.
 • Du är begränsad i att komma ihåg allt. Det kan vara svårt att hinna anteckna tillräckligt.

Att ta hjälp av en coach när man har kört fast är jättebra och det är faktiskt en lyx som alla borde investera i någon gång i livet. Vissa människor vill träffas 1:1 och tycker om att prata. Då är samtalscoaching ett bra alternativ.

 

Skriftlig coaching

 • Du är inte bunden till en speciell tid – du kan göra det när du vill på dygnet. Har du tid och är motiverad en lördagsmorgon 05.15, ja då är det bara att köra! 😊
 • Det är helt platsoberoende – du kan sitta vart du vill i världen, så länge du har internet.
 • Du är inte tidsbegränsad. Du har mer tid till att fundera, reflektera och formulera ditt svar. Du kan fundera en hel dag eller varför inte en hel vecka?! Processen är Din och du anpassar den efter ditt liv.
 • Du har ingen som sitter och iakttar på dig och väntar på svar – det är bara du och ditt coachingbrev.
 • Du kan ta paus mitt i, när du vill och hur länge du vill.
 • Du har allt nedskrivet och sparat för all framtid.
 • Du kan t.o.m gå tillbaka till frågorna efter till exempel ett år och göra om processen om du vill. Du kommer dock längre med nya coachingbrev med nya frågor och återkopplingar som ger dig nya insikter och perspektiv.

Det här är ett jättebra sätt att använda sig av en coach trots att livet pågår för fullt. Det är du som sätter spelreglerna och anpassar precis som du vill. En del människor har också lättare att uttrycka sig genom skrift istället för samtal. Detta passar såklart inte alla, det finns ingenting i världen som passar för alla.

Vad föredrar du? 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *