Hur jag kom fram till mitt drömjobb

Min väg till drömjobbet har varit allt annat än spikrak. Jag har gått från att ha haft ångest över att jag inte haft en aning om vad jag vill jobba med till att äntligen landa i något som jag verkligen vill göra och brinner för. Den känslan är oslagbar! Det lugnet som infinner sig är magiskt!

Jag har alltid tänkt och känt att jag vill hjälpa människor. Just detta, det var allt jag visste. Just där, i den tanken, fastnade jag och stod och stampade i flera år. Hjälpa människor? Med vad? Hur då? Att hjälpa människor är ett otroligt brett område insåg jag snabbt. Jag började utbildningar och jobb som kändes roliga och meningsfulla men det kändes ändå inte rätt. Hur kan det inte vara rätt tänkte jag. Jag vill ju hjälpa människor och det får jag ju göra i det här jobbet?

Det var där jag insåg att jag behövde förstå mig själv på djupet för att verkligen klargöra vem jag är, vad jag vill och vad jag behöver. Det jag upptäckte var många saker men framför allt kände jag att jag inte fick utlopp för mina idéer och kreativitet under tidigare anställningar. Något som jag också lärde mig hur pass viktigt den biten är för mig. Jag kunde inte påverka nånting i min egen situation som anställd. Det kvävde mig.

Det resulterade i att jag behövde bli min egen chef. Att det blev just karriärcoach är för att jag har lärt mig under tiden att det går att få klarhet i karriären. Det finns så många som är i samma situation som jag har varit. Det behöver inte vara så, det ska inte vara så. Eftersom jag själv gjort den resan så har jag någonting att bidra med i världen och som jag mer än gärna gör. Eftersom jobbet är så stor del av livet, varför ska vi inte göra det vi vill och mår 100 % bra av?

Att starta eget idag är lättare än någonsin så var inte rädd för det om du skulle känna att du vill ha den friheten och bli din egen chef.

Många känner att det är hopplöst och att det inte går att hitta sitt drömjobb. Ofta hittar man ett arbete som man känner är okej och nöjer sig med det. Men är det verkligen drömjobbet?

Det kan också vara så att man har en känsla av att det är någonting som skaver. Vad som skaver kan vara svårt att identifiera. Men man har inget annat alternativ för man förstår inte vad man vill göra istället. Så man blir helt enkelt kvar där man är.

Ett tredje alternativ är att man hoppar runt mellan olika jobb och aldrig kommer till ro.

Varför man inte ger sig ut på jakt efter sitt drömjobb handlar mycket om att man inte vet hur man ska göra och man är rädd för att gå utanför sin bekvämlighetszon. Man är också rädd för att göra fel val.

Hur du ska gör, själva verktygslådan, kan du faktiskt hitta här hos mig. Läs mer här.

Tröskeln till att våga gå utanför din bekvämlighetszon kommer bli lägre när du förstår vart du vill och hur du ska ta dig dit. Du kommer känna en helt annan trygghet och lugn när du får klarhet.

Jag har gått fel 9 gånger när det gäller större beslut om jag räknar alla utbildningar och jobb. Jag står fortfarande upp och kämpar för det jag vill ha nu när jag VET vad jag vill ha!

Alla människor är unika individer och ingen resa är den andra lik men livet är för kort för att inte ens försöka hitta rätt.

Hur ser din resa ut? Har du börjat den än?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *