Jobbångest efter semestern

Många har haft sin semester och börjar komma tillbaka till vardagen igen. Hur känner du inför att komma tillbaka till arbetet? Taggad eller jobbångest?

Alla behöver vi en välbehövlig paus och det är kanske inte många som verkligen längtar till att semestern tar slut och vi får börja jobba igen. Men det ska ändå kännas bra att komma tillbaka till jobbet. Vi har säkert alla någon form av ångest när semestern börjar lida mot sitt slut.

Men det du behöver vara vaksam på är hur stark ångesten är. Exakt vad beror den på?

Vet du att i slutet av varje semester kommer den här känslan av ångest och vet du också att det går över så fort du kommer in i arbetet igen? Ja då är det helt normalt och ingenting du behöver oroa dig över. Men visst, känslan är jobbig oavsett. Det tar onödig energi av dig.

Men har du en så stark ångest. Så stark att du önskar att du hade ett annat jobb eller skulle kunna göra vad som helst för att slippa vara på ditt arbete? Här har jag själv varit. Jag har önskat vad som helst bara jag slapp gå till jobbet. DET är en stark varningsklocka som verkligen behöver lyssnas på!

Oavsett om du har lite eller mycket jobbångest är det bra att reda ut varför du känner så. Svaret i sig kan göra att du landar i en acceptans som gör att ångesten blir mindre eftersom du får en bättre förståelse för dina känslor.

Du kan t.ex. fråga dig själv:

Varför känner jag så här?

Vad exakt är det som skapar denna känsla?

Vad kan jag göra för att minska känslan?

Hur skulle det kännas om jag faktiskt eliminerade den där känslan?

 

Har du jobbångest?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *